ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Blandat på Wall Street – Tesla fortsatte gasa

  • Foto: Patrick T. Fallon/Richard Drew

Efter en lugn tisdagshandeln stängde tillslut USA-börserna åt olika håll. Fokuset var på tre storbanker som öppnade böckerna för det fjärde kvartalet samtidigt som Teslaaktien fortsatte klättra.

Mindre svängningar noterades på Wall Street medan blickarna riktas mot morgondagen, onsdag, då fas 1-avtalet mellan USA och Kina väntas skrivas på. Trump-administrationen meddelade på måndagen att den slopat Kinas status som valutamanipulatör, vilket landet utpekades som så sent som i höstas. Beskedet tolkas som en positiv signal inför undertecknandet av handelsavtalets första del.

Rapportsäsongen för de amerikanska bolagen har gått av stapeln där tre storbanker redovisade sina kvartalssiffror. 

JP Morgans justerade resultat och intäkter överträffade analytikers förväntningar och aktien noterade en uppgång om 1 procent vid stängning. Citigroup var upp 1,5 procent efter sina kvartalssiffror medan Wells Fargo istället sjönk 5,4 procent efter att bankens kvartalsrapport inte levde upp till förhandstipsen. 

Vid stängning noterades Dow Jones 0,1 procent upp medan S&P backade 0,2 procent och Nasdaq 100 stängde 0,2 procent lägre.

Bland bolagen som stack ut noterades elbilstillverkaren Tesla med en uppgång om 2,5 procent. De senaste veckorna har aktien gått som tåget och Jefferies och Deutsche Bank har skruvat upp sina riktkurser, vilket har gett än mer bränsle till aktien. 

Apple hade en dystrare handelsdag och aktien backade 1,4 procent. Bolaget fick även på tisdagen en sänkt rekommendation till undervikt från tidigare neutral av Atlantic Equities. Wedbushs analytiker, Dan Ives, spår att bolaget når ett börsvärde om 2.000 miljarder dollar, som i dagsläget uppgår till knappt 1,4 miljarder dollar, till 2021. 

Statistik som kom innan USA-öppningen under tisdagen visade att inflationen ökade något mindre än väntat i december. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer