ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Blandad utveckling på Nordens börser – Norwegian lyfte

De nordiska börserna utvecklades blandat på torsdagen, likt de större börserna i Europa. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,4 procent till nivån 936.

I Köpenhamn sjönk OMXC25 0,3 procent till nivån 1.149.

Bland aktier som tyngde index återfanns smyckesbolaget Pandora och enzymtillverkaren Novozymes som var ned 3 respektive 2,5 procent.   

Läkemedelsbolaget Genmab steg 1,9 procent sedan JP Morgan höjt aktien till övervikt från neutral.

Vidare har vindkraftsbolaget Vestas höjts till köp från behåll av Nordea och aktien var upp 0,3 procent. 

I Oslo sjönk OBX-indexet 0,4 procent till nivån 812.

Oljepriset fortsatte ned på torsdagen, efter att Donald Trump på onsdagen sagt att han utvärderar möjligheten att lätta på sanktionerna mot Iran. Equinor och Aker BP var ned 2 respektive 3 procent. 

Bättre gick det för Norwegian som steg 6 procent. Flygbolaget uppgav sig ha fått signaler om att obligationsinnehavarna kommer att rösta för det sockrade bud som bolaget lämnat för att ta sig ur den aktuella skuldkrisen.

I Helsingfors var OMXH25-indexet upp 1,3 procent till nivån 4.063, där verkstad ledde utvecklingen.

Mobilspelsbolaget Rovio, mest känd för Angry Birds, rasade 25 procent efter att ha vinstvarnat för helåret, bland annat med anledning av ökade investeringar.

Bygguthyrningsbolaget Cramo steg 5,9 procent efter att ha meddelat nya finansiella mål och en ny strategi, samt en resultatprognos för kommande helår.

Detaljhandelsbolaget Kesko, som bland annat äger flera livsmedelskedjor och K-Rauta, backade 2,4 procent efter att Nordea nedgraderat aktien. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies