ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Björn Ulvaeus köper 204 lägenheter vid Telefonplan

  • Foto: Jonas Eng

Fastighetsutvecklaren Alm Equity säljer ett bostadsprojekt med över 200 bostäder vid Telefonplan i Stockholm. Köpare är Björn Ulvaeus bolag Kopparnäset, som är näst största ägare i Alm Equity. Betalningen sker som en del av en skuldreglering mellan parterna.

I augusti förra året köpte Alm Equity andelar i fyra av bolagets egna bostadsutvecklingsprojekt från Björn Ulvaeus bolag Kopparnäset för 350 miljoner. Köpet gjordes mot en revers som kunde betalas med utgivande av preferensaktier eller med andra medel. 

Av denna summa har cirka 90 miljoner redan återbetalats med kassa och nu har bolagen kommit överens om att att reglering av den kvarvarande skulden, inklusive ackumulerad ränta, sker genom att Kopparnäset förvärvar 204 bostäder i projekt Lignum, enligt ett pressmeddelande.

Projekt Lignum är en byggrätt med färdigt bygglov för utveckling av 204 förvaltningsbostäder samt garage och lokaler vid Telefonplan. Kopparnäset har även förbundit sig att investera 125 Mkr för att förvärva projektet vid färdigställande för ett underliggande fastighetsvärde om 500 Mkr.

Kopparnäset övertar också ALM:s fordran på det gemensamma projektet Slottsholmen on Water samt genom en kvittningsemission av preferensaktier.

Genom kvittningsemissionen får Kopparnäset drygt 1,28 miljoner preferensaktier i Alm Equity. Kopparnäset var sedan tidigare näst största ägare i Alm Equity med drygt 1,3 miljoner stamaktier och drygt 52.000 preferensaktier.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer