ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Biogens aducanumab presenteras på alzheimerkongress i USA

På onsdag den 4 december inleds Alzheimerskongressen CTAD i San Diego, USA och pågår till lördag den 7 december. Bland de så kallade ”late-breaking” presentationerna finns Biogens fas 3-studie för utvärdering av läkemedelskandidaten aducanumab.

Presentationen kommer att äga rum på torsdagen den 5 december 2019 klockan 17.00 svensk tid. På torsdag kväll klockan 23.00 väntar en telefonkonferens efter presentationen av aducanumab vid CTAD.

Biogen och dess partner Eisai stoppade i mars 2019 utvecklingen av aducanumab för att i oktober samma år meddela att de, efter ytterligare analys av de avbrutna studierna, planerar att inlämna en marknadsansökan för aducanumab tidigt under 2020.

Investmentbanken Baird och analytikern Brian Skorney gick i måndags ut med en analys där han förväntar sig att datan för aducanumab som ska presenteras blir en besvikelse. I sin analys nedgraderade Baird Biogen till underperform från tidigare neutral. Riktkursen på 250 dollar lämnades oförändrad.

Analysen skakade om investerarnas uppfattning om Biogen och aktien ställdes ned 2,5 procent på måndagen. Inklusive nedgången i fredags är aktien ned 3,6 procent.

Svenska Bioarctic med läkemedelskandidaten Ban2401 vid behandling av Alheimers har under samma tidsperiod stigit med nästan 4 procent.

Investerare inom Alzheimers-området gör även bäst i att titta på vad som kommer presenteras från Shanghai Green Valley Pharmaceuticals under CTAD-kongressen. Det kinesiska bolaget meddelade i början på november i år att deras läkemedelskandidat oligomannate beviljats ett villkorat godkännande i Kina.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer