ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Biogen och Eisai slopar Alzheimerstudie

Biogen och partnern Eisai avbryter en klinisk fas III-studie där läkemedelsprojektet elenbecestat testats som behandling av tidig Alzheimer. Detta efter rekommendationer från studiens datasäkerhetsövervakning. Forskningsprojektet med svenska Bioarctic påverkas inte av beslutet.

Elenbecestat är en så kallad Bace-hämmare som utvecklas gemensamt av de båda bolagen. Enligt rekommendationen från studiens datasäkerhetsövervakning är behandlingens risk-nyttaprofil inte tillräckligt gynnsam för att studien ska fortsätta. Detaljer från studien kommer att presenteras vid vetenskapliga möten framöver, skriver bolagen. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Beslutet innebär även att den förlängda fas II-studien med samma substans kommer att avslutas. 

Eisai driver tillsammans med svenska Biorctic ett annat forskningsprojekt inom Alzheimers sjukdom, BAN2401, som i våras gick in i kliniska fas III-studier. Projektet påverkas inte av beslutet och fas III-studien pågår.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer