ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bioarctics partner Eisai stiger kraftigt efter nya data

  • Foto: isabell Höjman/TT

Det japanska läkemedelsbolaget Eisai stiger med omkring 6 procent på Tokyobörsen i spåren av att partnern Biogen presenterat nya data kring läkemedelskandidaten aducanumab vid behandling av alzheimers som fick ett blandat mottagande. Biogen steg i sin tur med 3,4 procent på torsdagen. 

Turerna kring Biogens och Eisais läkemedelskandidat aducanumab fortsätter. I mars 2019 meddelade Eisai och Biogen att de avbryter studierna Engage och Emerge för att sedan i oktober meddela att de planerar att lämna in en ansökan om marknadsgodkännande i USA till läkemedelsmyndigheten FDA efter en ny analys. 

På torsdagen presenterade Biogen sedan nya data från studien under en alzheimerskonferens i San Diego. Den nya datan fick ett blandat mottagande och gav både skeptikerna och optimisterna vatten på sin kvarn. 

Enligt Reuters fick datan inte några allvarliga säkerhetslarm att börja tjuta men erbjöd samtidigt begränsade bevis för att preparatet faktiskt fungerar. 

”Biogen argumenterade för att svaren på behandling var relaterade till kumulativa doser, det vill säga hur mycket läkemedel som mottogs under studien. Jag hade velat se mer data för att bli övertygad”, säger Adam Boxer, chef för kliniska försök på University of California, San Fransiscos minnes och åldrande center, till Reuters. 

Eisai är även partner till det svenska forskningsbolaget Bioarctic, kring den separata läkemedelskandidaten BAN2401, som på torsdagen meddelade att Eisai presenterat ”uppmuntrande data” från den pågående förlängningsstudien efter Fas 2b med BAN2401 i tidig Alzheimers sjukdom. 

Enligt Bioarctic kvarstod den minskning av amyloid i hjärnan som skedde vid behandling med BAN2401 efter avslutad behandling. 

”Data från den pågående förlängningsstudien som följer efter Fas 2b-studien med BAN2401 är uppmuntrande och bidrar till de positiva och övertygande resultat som sågs i den ursprungliga Fas 2b-studien. Vi är glada över Eisais engagemang i programmet och ser fram emot den fortsatta utvecklingen av BAN2401 som en potentiellt sjukdomsmodifierande behandling för patienter med Alzheimers sjukdom,” säger Gunilla Osswald, vd för Bioarctic, i ett pressmeddelande. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer