ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bioarctic: Blanda inte ihop Biogens studie med BAN2401

Biogens läkemedelskandidat aducanumab ska inte blandas ihop med Bioarctics BAN2401. Det skriver bolaget i en kommentar efter torsdagens kursras.

Bioarctic handelsstoppades vid lunch på torsdagen. Aktien hade då rasat över 26 procent efter att Eisai och Biogen avslutat Fas 3-studier av deras läkemedelskandidat aducanumab mot Alzheimers sjukdom. Eisai är också partner till Bioarctic i ett strategiskt forskningssamarbete gällande BAN2401.

BAN2410 och aducanumab bygger dock på olika antikroppar och bör därför inte blandas ihop enligt Bioarctic.

"Eisai och BioArctic är fortsatt starkt engagerade i patienter med Alzheimers sjukdom och fortsätter förberedelserna för den bekräftande Fas 3-studien med BAN2401 mot tidig Alzheimers sjukdom", skriver bolaget.  

Bioarctics vd Gunilla Osswald säger till Di att Eisai jobbar väldigt aktivt för att sätta fart på den fas 3-studie som är planerad att inledas innan mars är slut.

”Eisai fortsätter kraftfullt att driva projektet framåt”, säger hon.

Hon upprepar att det är viktigt att hålla isär de två läkemedelskandidaterna.

”Varje projekt står på egna ben. Det finns ingen annan som har visat starka kliniska effekter tillsammans med starka effekter på biomarkörer i en robust fas 2b-studie”, säger Gunilla Osswald.

Vd:n ser goda möjligheter för läkemedelskandidaten framöver.

”Det finns ett jättestort behov av att få sjukdomsmodifierande behandlingar så det finns stora möjligheter för BAN2401 med tanke på de starka resultat vi har visat tidigare”, säger Gunilla Osswald.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies