ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Dagens vinnare och förlorare

SAS på väg mot rekordras – Systemair lyfter

Stålbolaget SSAB märker ut sig på storbolagslistan med en uppgång på över 4 procent. Däremot är rapporterande flygbolaget SAS på väg mot en av de sämsta börsdagarna någonsin.

Dagens vinnare

• På storbolagslistan OMXS30 stiger stålbolaget SSAB hela 4,1 procent efter gårdagens kapitalmarknadsdag. Bolaget fick goda omdömen efter gårdagens presentationer. Andra europeiska stålbolag som Arcelormittal och Salzgitter lyfter runt 2 procent på torsdagen.

• Nordea höjde på torsdagen rekommendationen för bilkedjan Bilia till köp från tidigare behåll, vilket får aktien att stiga 10,7 procent. Aktien handlas för 105,50 kronor att jämföra med riktkursen som Nordea satte till 120 kronor.

• Rapporterande ventilationsbolaget Systemair lyfter 7,6 procent efter att bolaget överträffat analytikernas förväntningar. Rörelseresultat uppgick till 284 miljoner kronor att jämföra med prognosen på 218 miljoner kronor.

• Byggbolaget Peab har fått en köpstämpel av SEB vilket får aktien att stiga 5,1 procent. Riktkursen höjs till 95 från 88 kronor, vilket kan jämföra med torsdagens kurs på 87,50 kronor.

 

Dagens förlorare

• Dagens ras bjuder flygbolaget SAS på som faller 15,7 procent. Därmed är SAS på väg mot en av de sämsta börsdagarna i bolagets historia. Helårsresultatet på 786 miljoner kronor var i linje med den omvända vinstvarning SAS kom med i början av november – men vd:n Rickard Gustafson flaggade för sämre utsikter inför nästa år.

”Nu ser vi också en fallande efterfrågan för flygtjänster i Sverige. Det är den ena aspekten. Sen fortsätter den svenska och den norska kronan att falla mot den amerikanska dollarn”, sa han till Di TV.

• Informationstjänsteföretaget Karnov backar 5,6 procent sedan storägaren Five Arrow har genomfört den riktade aktieförsäljning som bolaget flaggade för på onsdagskvällen. Bolaget valde att sälja hela sitt innehav och rabatten blev drygt 8 procent, vilket avspeglar sig i dagens kursfall.

• Efter veckans kraftiga uppgång för kommunikationstjänstbolaget Sinch backar aktien 4,4 procent. I början av veckan återupptog Carnegie bevakningen av bolaget med rekommendationen köp. Aktien har sedan dess stigit drygt 10 procent.

• På storbolagslistan OMXS30 ligger Tele2 i botten med en nedgång på 0,4 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer