ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Nya spellagen

Betsson: Tolkar inte nederländskt beslut som en strikt blackout-period

  • Betssons vd Pontus Lindwall. Foto: Amanda Lindgren

Speloperatören Betsson tolkar inte det nederländska parlamentets ja till onlinespel som att förslaget om ”blackout-period” är strikt, enligt ett pressmeddelande. Dessutom kan förslaget strida mot gällande EU-rätt, enligt vd Pontus Lindwall.

Den nya lagen som röstades igenom på tisdagen kommer med ett förslag om en så kallad ”cooling off period” om två år för illegala operatörer, skriver Betsson i ett pressmeddelande.

Men hur förslaget kan komma att tillämpas i praktiken är ännu oklart, menar speloperatören som konstaterar att i förslaget görs inte skillnad på bötfällda och icke bötfällda operatörer, vilket innebär att Betssons dotterbolag Corona Ltd  är i samma position som andra utländska spelbolag som är verksamma på marknaden.

”Vi välkomnar förslaget trots att vi är undrande över den så kallade ”cooling off” perioden eftersom den riskerar att skada kanaliseringen av kunder samt kan vara i strid med gällande EU-rätt”, säger Pontus Lindwall, vd och koncernchef för Betsson AB.

”Vår uppfattning är att alla internationella operatörer som i nuläget befinner sig på den nederländska marknaden har möjlighet att söka licens, men att tidpunkten för licensbeviljande kan komma att påverkas av den föreslagna ”cooling off” perioden. Vi tolkar det som att det inte är fråga om en strikt så kallad ”black-out period”. Om en ”cooling off”-period implementeras i Nederländerna kommer Betssons verksamma dotterbolag att göra vissa justeringar i sitt utbud för att på bästa sätt hantera följderna av ”cooling off” perioden samt sätta sig själv i en bra position för en licensieringsprocess”, avslutar Pontus Lindwall.

Enligt det nederländska beslutet kan så kallade ”gråa operatörer” som ”aktivt” försökt locka till sig nederländska kunder få vänta i två år innan en licensansökan får göras. Men exakt vad ordet aktivt innebär kommer nederländska myndigheter att tvingas klargöra de kommande månaderna, skriver Di:s Johan Wendel.

Betssons aktie pressades på tisdagen sedan den nederländska senaten röstat ja till att införa en blackout-period på två år för så kallade illegala operatörer. Aktien stängde 4,9 procent ner.

 Analyshuset Berenberg skriver i en uppdatering att Nederländerna är ”ett 'lose-lose'-scenario för Betsson och upprepar sin säljrekommendation och riktkurs 63 kronor. Aktien stängde på 72,30 kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies