ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Betsson köper in sig i krisande kollegan – aktien rusar

  • Betssons vd Pontus Lindwall. Foto: Di

Bettingoperatören Betsson har köpt nästan 726.000 aktier, eller 1,8 procent av aktiekapitalet och rösterna, i den krisande sektorkollegan Global Gaming. 

Det framgår av en uppdatering per den 30 juni i ägardatatjänsten Holdings databas.

Betsson hade inte några aktier i Global Gaming sedan tidigare.

Nyhetsbyrån Direkt har varit i kontakt med Betssons vd Pontus Lindwall som inte vill kommentera uppgifterna i nuläget. 

Den 17 juni meddelade Spelinspektionen att myndigheten återkallat licensen för Global Gamings dotterbolag Safeent i Sverige med omedelbar verkan. Global Gaming äger bland annat varumärket Ninja Casino. 

Global Gaming har överklagat beslutet och även begärt så kallad inhibition, det vill säga att beslutet att återkallandet av licensen ska gälla omedelbart ska upphöra. Såväl förvaltningsrätten som kommarrätten har dock avslagit bolagets begäran om inhibition.

Global Gamings aktie rasade 45 procent på dagen för beslutet och sedan årsskiftet har börsvärdet reducerats med 85 procent. En dryg halvtimme efter att nyheten om Betssons köp kablats ut har morgonens tidigare kursuppgång utökats rejält. Strax efter klockan 11 är aktien upp hela 49,4 procent till 7 kronor. Därmed har nedgången sedan årsskiftet reducerats till strax över 80 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer