ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bekräftat: Starbreeze företagsrekonstruktion förlängs

Stockholms tingsrätt har beslutat att Starbreeze företagsrekonstruktions förlängs till och med den 3 september 2019, enligt ett pressmeddelande.

Att den krisande spelutvecklarens företagsrekonstruktion skulle tillåtas fortsätta låg i korten. Tidigare under fredagen rapporterade Nyhetsbyrån Direkt att inga borgenärer hade motsatt sig att rekonstruktionsperioden förlängs. Det beskedet kom från Stockholms tingsrätt (ST).

Starbreeze och bolagets fem dotterbolag gick in i rekonstruktion redan under december förra året. Rekonstruktionsprocessen förlängdes senare med tre månader till den 3 juni och i förra veckan skickade Starbreeze in en begäran till tingsrätten om en förlängning med ytterligare tre månader.

Starbreeze hade handlats upp tydligt redan innan det officiella beskedet kom. Strax efter klockan 15 är aktien upp hela 13,7 procent till strax under 2 kronor. De senaste tio dagarna har aktien stigit 128 procent på förväntningar om ett positivt utfall i rekonstruktionsprocessen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer