ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bayn Europe gör riktad emission på 4,3 miljoner kronor

First North-listade Bayn Europe har tecknat avtal om en finansiering om sammantaget upp till cirka 10,3 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

”Kapitaltillskottet ska främst användas till en fortsatt utbyggnad av försäljningsorganisationen samt för att kunna säkerställa kapaciteten för att kunna hantera högre volymer i framtiden”, skriver bolaget.

Finansieringen består dels av en riktad nyemission på cirka 4,3 miljoner kronor, dels av en möjlighet att uppta lån på upp till 6 miljoner kronor från tecknarna i emissionen under hela 2020.

Den riktade nyemissionen, som styrelsen beslutat om, omfattar cirka 2.998.449 nya aktier med en teckningskurs som uppgick till 1,45 kronor per aktie. 

Nyemissionen har tecknats av ett investeringskonsortium lett av Gerhard Dal och består av privata investerare. Nyemissionen innebär en aktieutspädning om cirka 7,8 procent i förhållande till det totala antalet aktier efter emissionen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer