ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bauhaus tar över Fredells i Sickla

Efter 115 år i familjen Fredells hägn: tyska byggvaruhusjätten Bauhaus tar över  Fredells Byggvaruhus i Sickla utanför Stockholm. Några finansiella detaljer anges inte. 

Bauhaus menar att lokalen i Sickla har ett av Stockholms bästa logistiklägen och att förvärvet är en viktig del i kedjans logistiksatsning för Stockholmsområdet. 

"Från den här anläggningen kommer Bauhaus serva hela Mälardalen. Den ligger vid flera stora tillfartsleder så vi lätt når hela Mälardalen, likväl som Stockholms innerstad. Servicegraden för e-handelskunder kommer att öka avsevärt. Vi äger hela distributionskedjan nu och vi tror att vår e-handelssatsning kommer att gynnas stort tack vare det här varuhuset", säger Bauhaus vd Kenneth Litland i en kommentar. 

Butiken i Sickla med sina 50.000 kvadratmeter kommer att bli Bauhaus största i Sverige, såvida inte Konkurrensverket underkänner affären.

Enligt en presentation på Fredells hemsida ägs bolaget av ättlingar till Fabian Fredell, som grundade bolaget 1903. Förutom i Sickla bedriver företaget ett byggvaruhus i Knivsta mellan Uppsala och Stockholm.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies