ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bättring för Troax i andra kvartalet – aktien stiger mot strömmen

Troax, som säljer områdesskydd för inomhusanvändning, rapporterade på onsdagen ett starkare kvartal efter att under årets inledning inte ha levt upp till förväntningarna.

Rörelseresultat steg både jämfört med det första kvartalet och jämfört med det andra kvartalet i fjol och landande på 8,5 miljoner euro, upp från 7,7 miljoner under fjolårets andra kvartal.

Nettoomsättningen uppgick till 42,3 miljoner euro vilket motsvarar en valutajusterad tillväxt om 3 procent. Orderingången var 46,6 miljoner euro, motsvarande en tillväxt om 8 procent justerat för valuta. 

Bolagets uppfattning är ”att en del av orderingången i andra kvartalet spillt över från det första kvartalet, då kunder av olika skäl valt att senarelägga vissa investeringar”, kommenterar vd Thomas Widstrand i rapporten.

Bolaget har under kvartalet erhållet ”flera viktiga” order inom automation, lager och bygg - även inom delsegmentet automatiserade lager. Marknaden totalt beskrivs som stabil under kvartalet, men med tillägget att efterfrågan planar ut på en hög nivå.

På minussidan märks orderingången från fordonssektorn och någon snabb återhämtning väntas inte, enligt vd:n.

Troax lägger alltjämt ner mycket tid och kraft på integration av enheten Folding Guard i Chicago.

”Vi kan fortfarande konstatera att det tar längre tid än beräknat att ändra kultur och inställning till kundkrav, men att vi nu ser positiva förändringar och vi har gått över till att koncentrera oss på att öka insatserna inom marknadsföring och försäljning”, uppger Thomas Widstrand.

Aktien steg inledningsvis så mycket som 3,8 procent på rapportsläppet men uppgången mildrades snabbt till 0,7 procent. Aktien handlas runt 90,2 kronor. Breda OMXSPI är samtidigt ned 1,2 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies