ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bättre resultat men sämre räntenetto än väntat från Wells Fargo

Den amerikanska storbanken Wells Fargo rapporterar ett bättre resultat än väntat. Räntenettot minskade dock jämfört med fjolåret och kom in något under förväntan.

Wells Fargo rapporterar ett resultat per aktie om 1,3 dollar för årets andra kvartal. Det är 13 procent över snittprognosen enligt Reuters analytikersammanställning.

Därmed ökade resultatet per aktie med knappt 33 procent på årsbasis. Även de totala intäkterna landade högre än väntat på knappt 21,6 miljarder dollar. Analytikerna hade räknat med intäkter på drygt 20,9 miljarder dollar.

Räntenettot minskade dock med knappt 4 procent jämfört med fjolårets andra kvartal till 12,1 miljarder dollar vilket var något under konsensusprognosen. Detta drevs bland annat av högre insättningskostnader och fortsatt låga räntor enligt storbanken.

Nedgången motverkades istället av högre intäkter på andra håll, bland annat högre intäkter från förvaltningsverksamheten vilket drevs av de högre värderingarna under kvartalet. Även intäkterna från bostadslån och investmentbankverksamheten ökade.

Primärkapitalrelationen uppgick till 12 procent vilket är 3 procentenheter över myndighetskravet och 2 procentenheter över bankens interna mål.

Aktien svajade något i förhandeln men handlas nu upp 0,7 procent efter rapportsläppet. 

Wells Fargo har fortsatt pressas av en stor skandal 2016 då det uppdagades att anställda på banken systematiskt använt sig av otillåtna försäljningsmetoder. Sedan dess har Wells Fargo sett två vd:ar lämna sina poster och efter det senaste bytet i mars sitter Allen Parker som tillförordnad vd.

”Under det andra kvartalet redovisade vi ett starkt resultat och fortsatte att nå framgång vad gäller våra topprioriteringar: att fokusera på våra kunder och medarbetare, möta myndigheternas förväntningar och fortsätta den viktiga omvandlingen av vårt bolag”, skriver han i en kommentar till tisdagens rapport.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer