ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bättre resultat än väntat från JM

Byggbolaget JM rapporterar ett högre resultat än väntat i det andra kvartalet. Aktien avancerar närmare 7 procent i börsinledningen.

Rörelseresultatet under kvartalet uppgick till 506 miljoner kronor, där väntat var 488 Mkr enligt Bloombergs analytikerkonsensus. Under samma period i fjol var rörelseresultatet 504 Mkr, enligt segmentsredovisningen.

Intäkterna landade på 3.944 Mkr, där väntat var 3.818 Mkr och motsvarande siffra i fjol var 4.125 Mkr.

Antal sålda bostäder i kvartalet uppgick till 881 stycken. Under det andra kvartalet i fjol sålde JM 619 bostäder. Produktionsstartade lägenheter under perioden var 959 stycken, mot 847 under samma period i fjol. Bolaget hade 7.829 bostäder i pågående produktion vid slutet av kvartalet.

”Bostadsmarknaden i Stockholm påverkas fortsatt av de skärpta amorteringskraven och den försiktigare hållningen från bankerna i kreditgivningen till bostadsköpare. Samtidigt ser vi en tydlig förbättring av efterfrågan för JMs bostäder från kundgrupper i Stockholm som har god köpkraft”, kommenterar vd Johan Skoglund i rapporten.

Den gradvisa stabiliseringen av marknaden uppges ha gett en fortsatt positiv boknings- och försäljningsutveckling i Stockholm, såväl mot föregående kvartal som föregående år, med 268 sålda bostäder under andra kvartalet jämfört med 225 samma period föregående år. Rörelsemarginalen för för JM Bostad Stockholm backade marginellt till 16,2 procent, från 16,3 procent under samma period i fjol.

Bostadsverksamheten i övriga Sverige uppvisar god lönsamhetsnivå i en fortsatt stabil marknad med god försäljning under kvartalet. I Norge uppges aktivitetsnivån på bostadsmarknaden varit god och i Finland har bostadsmarknaden varit stabil under kvartalet.

”Bedömningen om högre antal produktionsstarter under andra halvåret 2019 kvarstår förutsatt stabil marknad och planförutsättningar”, skriver JM.

Aktien avancerar närmare 7 procent i börsinledningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer