ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bättre än väntat från Intrum – ”fortsatt attraktiv marknad”

Kredithanteringsbolaget Intrum redovisade ett justerat rörelseresultat på 1.476 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2019. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 1.423 Mkr enligt Infront Datas sammanställning av fem analytikers estimat. 

På onsdagen var det dags för Intrum att presentera sina siffror för det tredje kvartalet 2019. Nettoomsättningen landade på 3.786 Mkr vilket kan jämföras med 3.180 Mkr under samma period i fjol och över analytikernas prognos på 3.642 Mkr enligt Infront Datas sammanställning. 

Rörelseresultatet uppgick till 1.375 Mkr vilket var över analytikernas prognos på 1.113 Mkr. 

Intrums jämförelsestörande poster uppgick till minus 101 Mkr under kvartalet vilket var en minskning från 257 Mkr under samma period i fjol. Analytikerna hade i snitt väntat sig jämförelsestörande poster på 310 Mkr enligt Infront Datas sammanställning. 

”Det tredje kvartalet har varit ännu ett aktivt kvartal för Intrum. Vi har gjort betydande framsteg genom att förlänga vårfinansiering och normalisera vår skuldprofil till attraktiva villkor, vilket reflekterar vår marknadsledande position och låga riskprofil. Den positiva trenden med god lönsamhetsutveckling har fortsatt under perioden, där justerat rörelseresultat ökade med 35 procent jämfört med ifjol”, säger Mikael Ericson, vd för Intrum, i en kommentar. 

Kvartalets portföljinvesteringar uppgick till 831 Mkr vilket kan jämföras med 927 Mkr under samma period 2018. Avkastningen på portföljinvesteringar landade på 15 procent. 

”Under 2019 har vi upplevt en fortsatt attraktiv portföljmarknad med stort utbud och stabila till förbättrade avkastningsnivåer. Kredithanteringsverksamheten levererade i linje med våra förväntningar, trots fortsatta utmaningar i Spanien. Den justerade marginalen om 24 procent visar på en minskning jämfört med föregående kvartal och år, vilket beror på tydliga säsongseffekter kopplade till södra Europa”, skriver Mikael Ericson. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer