ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bättre resultat än väntat för courtagedumparen Charles Schwab

Den amerikanska nätmäklaren Charles Schwab, som i förra månaden var en av flera konkurrenter som rasade på börsen efter att priskrig i form av gratiscourtage brutit ut, steg i tisdagens förmiddagshandel efter att tredje kvartalet kommit in bättre än väntat.

Charles Schwab rapporterade en vinst per aktie på 70 cent, att jämföra med Bloomberg News analytikersnitt på 64 cent. Fjolårets jämförbara siffra var 65 cent.

”Bekymren i den globala handeln består och med det en generellt mjukare ekonomisk prognos. Marknaderna har trots detta uppvisat en anmärkningsvärd uthållighet”, skriver vd Walter Bettinger i rapporten.

Aktien hade vid måndagens stängning återhämtat runt hälften av det 15-procentiga kursfallet från courtagekrigets utbrott i slutet av oktober. I tisdagens förhandel steg kursen ytterligare knappt 3 procent.

Konkurrenten TD Ameritrade, som haft den högsta andelen av de totala intäkterna från courtage jämfört med de främsta konkurrenterna Charles Schwab och E Trader, är fortsatt omkring 25 procent ned efter det aktuella kursfallet bland de amerikanska nätmäklarna. Även svenska Avanza drogs med i detsamma, om än i något mindre omfattning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer