ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Rapportmorgon

Lönsamma livsmedel – Ica slår förväntningarna

Dagligvarujätten Ica redovisade ett rörelseresultat på 1.125 miljoner kronor under det första kvartalet. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 1.017 Mkr enligt Infront Datas sammanställning av fyra analytikers prognoser. 

På fredagen var det dags för Ica att presentera sina siffror för det första kvartalet 2019.  Nettoomsättningen landade på 28.098 Mkr vilket var en ökning på 3,4 procent jämfört med det första kvartalet 2018 och marginellt över analytikernas prognos på 28.037 Mkr. 

Rörelsemarginalen landade på 4 procent vilket var 0,4 procentenheter över analytikernas prognos och rörelsemarginalen under motsvarande kvartal i fjol. 

”Vi har en bra början på året med god försäljnings- och lönsamhetsutveckling i de flesta av våra verksamheter. Framförallt är detta märkbart för ICA Sverige och Rimi Baltic, som trots negativa påskeffekter gör ett betydligt bättre kvartal än för ett år sedan”, kommenterar Per Strömberg, vd för Ica, kvartalet. 

Ica Sveriges omsättning landade på 19.793 Mkr vilket kan jämföras med 19.358 Mkr under samma period i fjol. Rörelseresultatet landade i sin tur på 825 Mkr mot 758 Mkr i fjol. 

”Ica Sverige hade en betydligt bättre resultatnivå än för ett år sedan, trots negativa påskeffekter och fortsatt ökande logistikkostnader. Vi är förvisso hjälpta av högre vinster från avyttringar av butiker men underliggande förbättring av bruttovinsten visar ändå att vi lyckats vända många av de negativa faktorer vi såg för ett år sedan”, skriver Per Strömberg i rapporten. 

När det kommer till e-handel landade onlineförsäljningen på 570 Mkr under kvartalet vilket kan jämföras med 424 Mkr under samma kvartal 2018. 

”Vi kan också notera att Icas e-handel fortsätter att växa snabbare än marknaden och att vi därmed ytterligare stärker vår marknadsledande position för mat på nätet”, skriver Per Strömberg. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer