ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bättre än väntat från biljätten – ska återköpa aktier för 16 miljarder

  • Foto: Carl-Johan Lejland

Den japanska biljätten Toyota redovisade ett rörelseresultat på 662,4 miljarder yen, motsvarande drygt 54 miljarder kronor, under det andra kvartalet i bolagets räkenskapsår som sträcker sig till och med mars. 

Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 604 miljarder yen enligt Bloombergs sammanställning. 

På torsdagen var det dags för Toyota att presentera sina siffror för det andra kvartalet i bolagets räkenskapsår. Nettoomsättningen landade på 7.634 miljarder yen vilket var en ökning på omkring 328 miljarder yen jämfört med samma kvartal 2018 och över analytikernas prognos på 7.450 miljarder yen enligt Bloombergs sammanställning. 

Toyotas nettoresultat uppgick till 592 miljarder yen vilket även det var över analytikernas prognos på 522 miljarder yen. Biljätten upprepar även sina prognoser för helåret. 

I samband med rapporten meddelade Toyota även att bolaget planerar att återköpa egna aktier för som mest 200 miljarder yen, motsvarande drygt 16 miljarder kronor. 

Aktien var ner omkring 0,2 procent innan rapporten presenterades men steg sedan till en uppgång på omkring 1,1 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer