ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bästa första halvåret någonsin för Fjärde AP-fonden

AP4 avkastade 13 procent första halvåret 2019 och ökade fondkapitalet till 391,4 miljarder kronor.

”Avkastningen första halvåret 2019 var den högsta avkastning som AP4 har haft ett enskilt första halvår sedan starten av det nya pensionssystemet år 2001. Detta är förstås mycket glädjande”, säger Niklas Ekvall, vd på AP4.

Fondportföljens aktiva avkastning under första halvåret överträffade AP4:s referensportfölj med 1,7 procentenheter. Halvårsresultatet uppgick till 45,2 miljarder kronor. Under första halvåret har netto 3,0 miljarder kronor betalats ut till pensionssystemet. De totala kostnaderna uppräknat till helårsbasis uppgick till 0,10 procent av genomsnittligt förvaltat kapital.

Viktiga bidragsgivare till avkastningen var den betydande exponeringen till aktier, både globalt och i Sverige, men även räntebärande investeringar och fastigheter gav god avkastning under första halvåret.

AP4:s aktiva förvaltning gav ett fortsatt betydande avkastningsbidrag om totalt 1,7 procentenheter till portföljens avkastning, vilket innebar ett positivt resultatbidrag om 5,8 miljarder kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer