ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bankrapporter visar vägen för rapportsäsongen

På fredag drar rapportperioden igång på allvar i New York. Storbanken JP Morgan Chase är först ut med att bekänna färg, följt av kollegorna Citi och Wells Fargo. Nu letar investerarna efter indikationer inför det fjärde kvartalet.

Med veckans börsfall färskt i minnet drar den amerikanska rapportsäsongen igång på allvar på fredagen. Strax innan klockan 13 svensk levererar storbanken JP Morgan Chase sin rapport för tredje kvartalet och en dryg timme senare följer både Citi och Wells Fargo upp med egna siffror.

Räntemiljön står i centrum och analytiker kommer framför allt hålla ögonen på om de amerikanska jättarna kan fortsätta hålla depositräntorna låga samtidigt som utlåningsräntorna stiger. En särskild utmaning under det tredje kvartalet var utplaningen av den amerikanska avkastningskurvan, skriver Financial Times.

Förväntningarna är stabila för det tredje kvartalet enligt amerikanska Wall Street Journal. Mer osäkert är det kring utsikterna för årets sista kvartal även om utlåningen – särskilt till företag – börjat stiga igen efter ett par svaga år.

Den amerikanska banksektorn har gått svagt i år efter breda uppgångar mellan sommaren 2016 och årsskiftet. Sedan januari har KBW Nasdaq Bank Index, som följer ett 20-tal av USA:s första banker, backat knappt 5,1 procent.

JP Morgan har lyckats hålla sig på plus för året med en uppgång om 1,1 procent. Citi är dock ned 8,1 procent och Wells Fargo har backat 15,2 procent sedan årsskiftet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer