ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Banker förbereder flytt av tillgångar för 2.571 miljarder från London

Fyra amerikanska storbanker planerar att flytta tillgångar värda totalt 250 miljarder euro eller 2.571 miljarder kronor till Frankfurt inför brexit. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Investmentbankerna JP Morgan, Goldman Sachs, Citi och Morgan Stanley planerar att flytta motsvarande 2.571 miljarder kronor i tillgångar till Frankfurt i förberedelserna för det brittiska utträdet ur EU. det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor inom bankerna.

Det är ett led i de förberedelser som måste rapporteras in till europeiska myndigheter och som fortfarande pågår med mindre än ett halvår kvar till brexit. Det innebär också att de berörda bankernas tillgångar i Frankfurt tiodubblas enligt Bloomberg.

Det har länge stått klart att den tyska staden skulle attrahera mest kapital när storbankerna nu måste hitta en ny bas för sin europeiska verksamhet, förutsatt att en sista vändning i förhandlingarna mellan Storbritannien och EU inte leder till en överraskande lösning på frågan om de så kallade passrättigheterna som skulle göra det möjligt för bankerna att fortsätta bedriva sin verksamhet i EU från London.

Fredagen gav inte många skäl att hoppas på en snabb lösning på brexitförhandlingarna. Även om bland annat nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade att EU-kommissionen inte utesluter att ett avtal kan färdigställas till ett extrainsatt toppmöte i slutet av månaden uppges EU-kommissionen fortfarande efterlysa fler eftergifter från Storbritannien, inte minst vad gäller lösningen på frågetecknen kring gränsen mellan Irland och Nordirland.

Där hällde det nordirländska partiet DUP bensin på elden när partiledaren Arlene Foster varnade för att partiet kan rösta emot avtalet om Theresa May inte garanterar att en gräns i upprättas mellan Nordirland och resten av Storbritannien. Theresa Mays regering förlorade sin majoritet i parlamentet i det senaste valet och stödjer sig därför på DUP.

Under fredagen avgick också en av Theresa Mays kabinettsmedlemmar, Jo Johnson, i protest mot vad han anser vara en totalt misslyckad förhandlingsstrategi från regeringens sida.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies