ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Balco förvärvar TBO-Haglinds för 120 miljoner

Balkongbolaget Balco meddelade på torsdagskvällen att bolaget förvärvar TBO-Haglinds. Köpeskillingen uppgår till 120 miljoner kronor och tillträde sker i december 2018. 

TBO-Haglings är verksamt på renoveringsmarknaden för balkongentreprenader. Bolaget omsätter omkring 130 Mkr med ett förväntat rörelseresultat på 15 Mkr och har en orderstock på omkring 200 Mkr. 

”Möjligheten att förvärva TBO-Haglinds är i linje med Balcos tillväxtstrategi och kommer att tillföra betydande värden både för Balcos framtida kunder och bolagets aktieägare. Genom förvärvet stärker vi vår marknadsposition betydligt på vår viktiga svenska huvudmarknad. Vi är mycket glada att välkomna TBO-Haglinds som en del av Balco-koncernen.”, säger Kenneth Lundahl, vd för Balco, i ett pressmeddelande. 

Köpeskillingen ligger på 120 Mkr varav 20 Mkr utgörs av en rörlig tilläggsköpeskilling som baseras på bolagets framtida utveckling som förfaller 2021. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer