ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fedex tappar i öppningen på sjunkande NY-börser

  • Foto: Christopher Lee

New York-börserna sjunker i onsdagens handelsöppning i väntan på kvällens Fed-besked. 

Centralbanken väntas hålla räntan oförändrad och blickarna riktas i stället främst mot räntebanan och besked om balansräkningen. 

Dollarn har försvagats något och amerikanska räntor gått ned inför onsdagskvällens nyhetsflöde.  

På handelsfronten kom det på tisdagskvällen motstridiga signaler om samtalen mellan Kina och USA. Bloomberg News rapporterade att handelssamtalen kärvar och att amerikanska tjänstemän är oroade för att Kina kommer att motsätta sig amerikanska krav samtidigt som framstegen i samtalen uppgavs gå långsamt. Wall Street Journal skrev däremot att USA och Kinas respektive toppförhandlare ska ha en ny omgång av handelssamtal med start nästa vecka.

För övrigt har Storbritanniens premiärminister Theresa Mays på onsdagen meddelat att Storbritannien kommer begära att tiden till utträdet ur EU förlängs till den 30 juni.

I öppningen sjunker Dow Jones industriindex 0,3 procent, liksom det bredare S&P 500 som öppnade 0,2 procent ner. Tekniktunga Nasdaq composite tappar 0,1 procent. 

I tisdagens handel vände USA-börserna nedåt efter en positiv inledning. Dow Jones Industriindex och S&P 500 stängde strax under nollstrecket och Nasdaq strax över.

De asiatiska börserna slutade i blandad riktning med ett litet plus i Tokyo. På europeisk front är det också varierad riktning på börserna med lätt uppgång på Londonbörsen och minus i Paris och på Frankfurtbörsen, den senare med press från bland annat Bayer, BMW och Volkswagen.

På råvarumarknaden har oljepriserna backat under dagen. Tisdagskvällens inofficiella veckostatistik för amerikanska oljelager från branschorganisationen API visade en nedgång i stället för som väntat ett litet plus. I eftermiddag kommer de officiella amerikanska oljelagersiffrorna, från amerikanska energidepartementet.

Logistikbolaget Fedex ser fortsatt inbromsande makroekonomiska förhållanden och svagare global handelstillväxt i jämförelse med för ett år sedan och sänker åter sin helårsprognos, framgick av tisdagskvällens kvartalsrapport. Aktien tappade 5,7 procent i öppningshandeln. 

Åt andra hållet drog livsmedelsproducenten General Mills, upp nära 3,3 procent efter sin delårsrapport där vinstprognosen höjdes.  

EU-kommissionen har dömt Google till 1,49 miljarder euro i böter för brott mot EU:s konkurrensregler. Besked gav dock inget större utslag för Alphabet, moderbolag till Google, och aktien handlades ned 0,1 procent. 

Feds räntebesked kommer klockan 19.00 och pressträffen med Fed-chefen Jerome Powell startar klockan 19.30.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies