ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Avtalet med Bosch lyfter Powercells resultat

  • Per Wassén, Powercells vd. Foto: Jesper Frisk

Bränslecellsbolaget Powercell redovisar ett positivt rörelseresultat på över 500 miljoner kronor efter avtalet med Bosch. Rensat för Bosch-effekten är det dock fortfarande minus.

Powercells rörelseresultat landar på närmare 510 Mkr för årets andra kvartal, en rejäl förbättring från fjolårets förlust på 20 Mkr. Rensat för storordern från Bosch landade dock det justerade rörelseresultatet på minus 16,7 Mkr.

Avtalet med Bosch är initialt värt 50 miljoner euro, motsvarande 533,9 kronor. Enligt rapporten har Powercell erhållit 85 procent av det initiala beloppet medan resten kommer att betalas under det andra halvåret.

Omsättningen landade på knappt 15,6 Mkr vilket är en ökning från fjolårets 13,5 Mkr.

I en kommentar till rapporten skriver Powercells vd Per Wassén att avtalet med Bosch är avgörande för bolagets resultat och framtida utveckling.

”Inte bara är det orsaken till att vi för första gången någonsin uppvisar en kraftig rörelsevinst för ett enskilt kvartal, det ger också bolaget en mycket stark balansräkning och en spännande framtid med många intressanta affärsmöjligheter”, skriver han.

Per Wassén uppger att den underliggande förbättringen rensat för Bosch-avtalet beror på ökad försäljning och en mer gynnsam produktmix.

Under övergångsperioden tills dess Bosch kommit igång med sin egen försäljning av S3 kommer Powercells försäljning av stacken till fordonssektorn påverkas negativt enligt Per Wassén.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies