ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Avhopp från Mays regering inför brexit sänker pundet

Jo Johnson, ansvarig för transport och huvudstaden London, följer efter sin bror Boris Johnson och hoppar av premiärminister Theresa Mays regering i protest mot brexitförhandlingarna. Pundet tappar mot euron och dollarn.

Den konservative parlamentsledamoten Jo Johnson, minister med ansvar för transportdepartementet och huvudstaden London, avgick från den brittiska regeringen på fredagskvällen.

Han är dessutom bror till den tidigare utrikesministern Boris Johnson som ledde kampanjen för att lämna EU och som avgick från sin post tidigare i år i protest mot hur brexitförhandlingarna artade sig.

Till skillnad från sin bror röstade Jo Johnson dock för att stanna kvar i EU och i en artikel uppger ministern att den brittiska befolkningen först bakom ljuset av storslagna löften om en ljusare framtid utanför EU när regeringen i praktiken ger upp makt till unionen att bestämma ett framtida handelsavtal.

"Allt som färdigställs nu är överenskommelsen att betala EU tiotals miljarder pund", skriver han och kräver att britterna ska få ta ställning till villkoren för utträdet i en folkomröstning.

Det brittiska pundet föll redan tidigare under fredagen men utökade nedgången under eftermiddagen. Pundet är ned 61 punkter till 1,2985 mot den amerikanska dollarn och 31 punkter till 1,1462 mot euron.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies