ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Börsen hovrar över nollan – nätbanken tar tvåsiffrig revansch

Stockholmsbörsen har inlett torsdagen med små indexrörelser, men bland enskilda bolag är rörelserna desto större. Rapportbolagen Ericsson och Telia går åt helt olika håll. Avanza tar revansch efter en svag period på börsen och stiger tvåsiffrigt efter sin rapport.

Vid 09.25-tiden var breda OMXSPI-index upp 0,2 procent samtidigt som storbolagsindex OMXS30 steg med lika mycket.

Dagens starkast lysande stjärna var telekomjätten Ericsson som avancerade efter en rapport som överträffade analytikernas förväntningar över hela linjen. Aktien stiger 5,7 procent som bäst presterande storbolag.

Teleoperatörerna Telia och Tele2 kom med delårssiffror som var något bättre än väntat. Tele2 stärktes med 6 procent medan Telia backade lika mycket efter att bolaget avbrutit sitt aktieåterköpsprogram i förtid.

Nätbanken Avanza rapporterade ett nettoresultat på 138 miljoner kronor, mot väntade 128 Mkr enligt Bloomberg News. Aktien har handlats svagt inför rapporten, inte minst efter rapporter om courtagepress hos amerikanska mäklare. På torsdagen tar aktien revansch och stiger över 10 procent på torsdagen.

På analysfronten har Boliden fått säljråd från Goldman Sachs som räknar med en svag rapport från gruvbolaget. Aktien backar 2,9 procent.

Bland de mindre bolagen har Quickbit seglat upp som en vinnare efter att fintechbolaget, som hjälper e-handlare att ta betalt via kryptovalutor såsom Bitcoin, ingått en avsiktsförklaring med Intergiro om utgivning av fysiska och virtuella Visa- och Mastercard-kort. Aktien stiger 7,4 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer