ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Dagens vinnare och förlorare

Avanza och Lundin Petroleum mot strömmen på röd Stockholmsbörs

Stockholmsbörsen bjöd på sjunkande kurser under onsdagsförmiddagen i spåren av Irans attack mot amerikanska mål i Irak. Mot strömmen går bland annat nätbanken Avanza som stiger efter en riktkurshöjning. 

Dagens vinnare: 

• Strax efter klockan 11 var Avanza upp 3 procent till 103 kronor per aktie. Handelsbanken har enligt Bloomberg höjt sin riktkurs för aktien till 115 kronor från tidigare 100 kronor per aktie. Rekommendationen köp upprepas. 

• Ytterligare en vinnare var oljebolaget Lundin Petroleum som stiger med 1,9 procent till 324,1 kronor per aktie. Danske Bank har enligt Nyhetsbyrån Direkt höjt sin rekommendation av aktien till köp från tidigare behåll. Riktkursen skruvades i sin tur upp till 385 kronor från tidigare 335 kronor per aktie. 

Enligt nyhetsbyrån har banken höjt sina estmat för produktionen vid Johan Sverdrup samt spår högre utdelning än vad övriga analytiker räknar med i snitt. 

• Bland OMXS30-bolagen går tobaksbolaget Swedish Match mot strömmen med en uppgång på 1,1 procent medan hygienbolaget Essity stiger 0,3 procent och Tele2 är upp 0,2 procent. 

• Butiksinredningsbolaget Itab fortsatte veckans kursrally med en uppgång på 8 procent i spåren av att aktien fick en köprekommendation i tisdagens upplaga av Dagens industri. 

Dagen förlorare: 

• I den andra änden av spektrumet bland OMXS30-bolagen hittar vi skogsbolaget SCA och investmentbolaget Kinnevik som går i bräschen för nedgången med ett tapp på 1,5 procent följt av Handelsbanken som är ner 1,3 procent. 

• It-återförsäljaren Dustin tappar omkring 1,3 procent i spåren av att bolaget bland annat redovisat ett lägre justerat ebita-resultat under det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår än under samma period i fjol. 

• Bland de lite mindre bolagen presenterade medicinteknikboalget Mentice på tisdagskvällen preliminära siffror för det fjärde kvartalet och helåret 2019. Siffrorna fick ett kyligt mottagande och aktien rasar ned omkring 8,6 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer