ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Autoliv försöker ducka miljonstämning – vill ta tvist med Volvo Cars till Högsta domstolen

  • Foto: JOEY ABRAIT

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv stämdes förra året på 51 miljoner kronor av Volvo Cars efter en tvist om patentintrång. Autolivs försök att avvisa stämningen har hittills inte fått gehör – och nu vill bolaget att Högsta domstolen tar upp fallet, skriver nyhetsbyrån Sirén. 

Autolivs linje har tidigare underkänts i både Patent- och marknadsdomstolen samt Patent- och marknadsöverdomstolen. Bolagets ombud har nu skickat in en ansökan om prövningstillstånd till Högsta domstolen eftersom det enligt honom finns flera principiellt intressanta prejudikatfrågor att ta hänsyn till.

För ett drygt år sedan valde Volvo Cars att stämma Autoliv för patentintrång med ett ersättningskrav på 51 miljoner kronor, alternativt 26 miljoner kronor i skadestånd. Volvo Cars anser att bilsäkerhetsjätten har tillverkat och sålt en slags bälteshake utan tillstånd.

Autoliv har tidigare hävdat att det inte finns något patentlicensavtal och att de dessutom bara sålt produkten till Volvo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer