ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Attendo spår lägre resultat – initierar åtgärdsprogram

Vårdkoncernen Attendo förväntar sig ett rörelseresultat, ebita, i det andra kvartalet om 120 miljoner kronor. Den finska verksamheten fortsätter att tynga, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Sent på tisdagskvällen meddelade Attendo att bolaget ännu en gång tvingas skruva ner sina resultatförväntningar som en konsekvens av lägre försäljningstillväxt från nya omsorgsplatser i Finland.

”Det är en besvikelse att vi måste justera ned våra framtidsutsikter ytterligare. Vår analys- och prognostiseringsförmåga i Finland har varit klart otillfredsställande och det är tydligt att vår tillväxtstrategi i Finland varit för aggressiv”, säger vd Martin Tivéus, enligt pressmeddelandet.

Det förväntade rörelseresultatet om 120 miljoner kronor reflekterar den underliggande vinstutvecklingen och inga poster av engångskaraktär ingår. Siffran kan jämföras med andra kvartalet 2018 då Attendos rörelseresultat uppgick till 128 miljoner kronor – ett resultat som belastades av en engångspost om 53 miljoner kronor.

Attendo meddelar samtidigt att vårdbolaget initierar ett åtgärdsprogram för att uppnå en ”bättre balans mellan öppningstakt av nya boenden och beläggning i befintliga boenden” på den finska marknaden. Därtill kommer en ny affärsområdeschef och finanschef att tillsättas för Finland, samtidigt som antalet nyetableringar ska minskas.

Nuvarande affärsområdeschef Pertti Karjalainen kommer att övergå till en roll med fokus på försäljning, prisförhandlingar samt kommun- och myndighetskontakter.

”I ett längre perspektiv ser vi att Attendo Finland kan återgå till god beläggning och lönsamhet”, säger Martin Tivéus vidare, enligt pressmeddelandet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer