ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Attendo får sällskap av sin första storblankare

Den första storblankaren har visat sig i vård- och omsorgsbolaget Attendo. Det är Connor Clark & Lunn som per den 15 juli har en kort position motsvarande 0,5 procent av kapitalet, värd 36 miljoner kronor.

Attendoaktien är ner med över 44 procent hittills i år efter rapporterade problem med bland annat den finska verksamheten. På måndagseftermiddagen sjunker aktien med 1,0 procent.

Betsson, det sjätte mest blankade bolaget i hela Norden, har fått ytterligare tre storblankare på halsen i form av Bodenholm Capital, Citadel Advisors och Kuvari Partners vars korta positioner i tur och ordning uppgår till 0,78 procent, 0,64 procent respektive 0,78 procent av kapitalet. 

Totalt är 8,41 procent av Betssons aktiekapital blankat till ett sammanlagt värde av 676,9 miljoner kronor. 

Betssons aktie är ner med över 23 procent hittills i år, men stärks på måndagseftermiddagen med 4,7 procent.

I bygg- och bostadsutvecklaren JM, som är Nordens mest blankade aktie, har det hänt saker på korta sidan efter förra veckans rapportuppgång – aktien klättrade med 9,6 procent i fredags. Där har fyra storblankare tvingats täcka delar av sina positioner; de är Citadel Europe, Marshal Wace, Odey Assets samt PDT Partners där den sistnämnda aktören försvunnit under flaggningsgränsen som ligger på 0,5 procent av kapitalet.

Samtidigt har en ny storblankare dykt upp i JM i form av World Quant, som har en kort positioner på 0,53 procent av kapitalet.

Totalt är 11,51 procent av aktierna i JM kortade vilket motsvarar ett värde på knappt 2,1 miljarder kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies