ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Atrium Ljungberg stärker förvaltningsresultatet

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg rapporterar ett förvaltningsresultat om 318 miljoner kronor i det tredje kvartalet, vilket är en knapp ökning från de 317 Mkr i tredje kvartalet i fjol.

Hyresintäkterna uppgick till 653 miljoner kronor, vilket kan jämföras med de 601 Mkr som bolaget rapporterade i tredje kvartalet i fjol

De orealiserade värdeförändringarna skrevs till 283 Mkr, jämfört med de 174 Mkr från kvartal tre förra året.

Driftöverskottet, som avser fastighetsförvaltningen, uppgick till 460 Mkr att jämföra med 423 Mkr för ett år sedan.

Resultatet per aktie var nästan 1 krona högre än för ett år sedan och uppgick till 4,13 kronor att jämföra med 3:18 kronor tredje kvartalet i fjol.

Bolaget meddelar i samband med rapporten att prognosen för helåret 2019 är oförändrat till 1.200 Mkr för förvaltningsresultatet. Efter årets första tre kvartal låg förvaltningsresultatet på 945 Mkr.

”Jag är glad över att såväl hyresintäkter som driftnetton ökar. Detta är ett resultat av flera färdigställda projekt, nya uthyrningar och lyckade omförhandlingar”, skriver vd:n Annica Ånäs i rapporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer