ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Atrium Ljungberg säljer fastigheter i Kista för 1,1 miljarder

  • Foto: Henrik Montgomery/TT

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har sålt två fastigheter i Kista norr om Stockholm värda 1,1 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Köpare är HSB.

Fastigheterna omfattar drygt 37.000 kvadratmeter uthyrbar yta fördelat på 29 byggnader med totalt 417 hyreslägenheter. Hyresvärdet beräknas till över 37 miljoner kronor.

Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 1,1 miljarder kronor. 

”Vi har länge funnits i Kista och har en stark förankring på platsen, främst genom våra kontorsfastigheter. Våra hyresbostäder är fullt utvecklade och skiljer sig från vår övriga verksamhet i Kista. Intresset att förvärva bostäderna har varit stort och vi har gjort en riktigt bra affär vilket i sin tur ger oss möjlighet att återinvestera kapitalet, säger Annica Ånäs, vd, Atrium Ljungberg.

Affären uppges ge ett positivt resultat efter skatt med cirka 170 miljoner kronor i Atrium Ljungbergs koncern, varav 80 miljoner kronor avser realiserad värdeförändring fastighet och 90 miljoner kronor avser uppskjuten skatt. Resultatet kommer att redovisas i bokslutet för det tredje kvartalet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer