ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Återhämtning på Stockholmsbörsen med SSAB och bank i täten

Stockholmsbörsen återhämtade sig gradvis under onsdagsförmiddagen efter att ha öppnat tydligt nedåt. I bräschen för uppgången går stålbolaget SSAB och banksektorn. 

Som mest var Stockholmsbörsen ner omkring 0,7 procent i onsdagens inledande innan börsen vände uppåt. Strax innan klockan tolv var det breda OMXSPI-indexet ner 0,1 procent medan OMXS30 var upp 0,1 procent. 

I bräschen för uppgången går stålbolaget SSAB som stiger 2,8 procent. Även banksektorn rekylerade uppåt i spåren av tisdagens nedgång och Swedbank är i skrivande stund upp 1,5 procent medan Nordea är upp 1,4 procent och SEB 1,1 procent. Handelsbanken är i sin tur upp 0,4 procent. 

I andra änden av spektrumet bland OMXS30 bolagen hittar vi skogsbolaget SCA som backar 2 procent följt av Essity som är ner 1,6 procent och medicinteknikbolaget Getinge som är ner 1,1 procent. 

På rapportfronten rasar klädbolaget Kappahl med 13,5 procent i spåren av morgonens rapport medan sektorkollegan RNB rasar 11,7 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer