ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Astras vd: Ryktena om min avgång är betydligt överdrivna

Efter onsdagens kurstapp: Astra Zenecas vd Pascal Soriot tar bladet från munnen angående rykten om hans avgång. Mediauppgifterna "är mycket destabiliserande för alla", anser fransmannen och kallar dem för "fake news".

Det säger han i en intervju med franska Les Echos, efter att läkemedelsaktien pressades på onsdagens Stockholmsbörs. Kursen sjönk 2,5 procent, mer än OMXS30:s 1,8 procent i en riskfrånvänd stämning där Tele2 och Swedish Match steg.

"Jag har ingen förklaring till ursprunget till dessa rykten, men jag kan bekräfta mitt åtagande till Astra Zeneca", säger fransmannen till Les Echos.

Vidare säger han till Les Echos att Astra Zeneca "för närvarande" ligger i linje med prognosen om en försäljning på minst 40 miljarder dollar år 2023.

Målet på medellång sikt är att förbättra lönsamheten och kassaflödet för att täcka utdelningarna och börja minska skulderna från 2021.

Den som har den yttersta makten att ge Pascal Soriot silkessnöret för Astra Zeneca, där Investor äger aktier för 36 miljarder kronor och är sjätte största ägare med 4 procent av aktierna, är styrelseordföranden Leif Johansson.

Den 19 november återgav nyhetsbyrån Direkt uppgifter från Sunday Times om att Astra Zeneca har påbörjat jakten på efterträdare till Pascal Soriot.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies