ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Astra Zenecas utlicensierade kandidat får fas 3-klartecken

Biohavens läkemedelskandidat BHV-3241, som licensierades in från Astra Zeneca förra året, har fått klartecken att gå in i fas 3-studier. Målet är att få fram en behandling mot den Parkinson-liknande sjukdomen Multipel systematrofi.

Biohaven har fått klartecken från FDA att fortsätta studier i fas 3 med sin läkemedelskandidat BHV-3241, för behandling av Multipel systematrofi. 

Faller studierna väl ut kan Astra Zeneca få ta del av kakan eftersom den svensk-brittiska läkemedelsjätten licensierade ut utvecklingen till Biohaven i september förra året.

"Vi tror att BHV-3241 har potential att bli den första effektiva behandlingen för människor som lever med MSA och räknar med att inleda fas 3-studien under det tredje kvartalet 2019", skriver Biohaven i ett pressmeddelande.

Enligt avtalet har Astra Zeneca rätt till upfront- och milstolpsbetalningar samt aktier i Biohaven. Bolaget har även rätt till "tvåsiffriga" försäljningsbaserade royalties.

Multipel systematrofi, MSA, är en neurologisk sjukdom med liknande symtom som Parkinsons sjukdom. Det finns i dag ingen behandling mot sjukdomen och den genomsnittliga överlevnadstiden är sex till tio år.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies