1515
Annons

Astra Zenecas Enhertu nådde primära mål i fas 3-studie

Foto:Cornelia Jönsson

Astra Zenecas och Daiichi Sankyos läkemedel Enhertu har visat ”positiva high-level-resultat” i fas 3-studien DESTINY-Breast02 och uppnådde därmed det primära målet med studien. 

Innehåll från Nevel ABAnnons

Nevel möjliggör ökad produktionskraft och minskade utsläpp

Stefan Johnsson, försäljningsdirektör på Nevel. En av Nevels produktionsanläggningar.
Stefan Johnsson, försäljningsdirektör på Nevel. En av Nevels produktionsanläggningar.

Volatila priser, fossila utsläpp och osäkerhet kring framtida kostnader och energiförsörjning får allt fler energiintensiva företag att söka lösningar i cirkulära energi- och ekonomisystem. Det är i linje med en hållbar utveckling där övergången från fossila bränslen till förnybar energi möjliggörs.

Energikris, miljölagstiftning och nya krav driver företag i riktning mot att bli koldioxidneutrala. Ett effektivt sätt att nå det målet är att överlåta energiproduktionen till en partner med expertkunskaper. På så sätt kan energiintensiva företag frigöra kapital, fokusera på kärnverksamheten och bli mer konkurrenskraftiga. Men Sverige ligger fortfarande långt efter andra länder när det gäller att outsourca sin energiproduktion.

– Här ser vi en stor tillväxtpotential. Industrins intresse för att välja bort olja och gas har ökat enormt i samband med energikrisen och klimatdebatten, säger Stefan Johnsson, försäljningsdirektör på Nevel. 

Nevel hjälper kunderna att bli energieffektiva och konkurrenskraftiga genom att skapa hållbara och kostnadseffektiva lösningar byggda på cirkulär ekonomi. Nevel tar samtliga kostnader för investeringar samt drift och underhåll. Bolaget administrerar även ansökningar för investeringsstöd och alla nödvändiga tillstånd. Resultatet blir en effektiv och pålitlig energileverans.

– Vi kan antingen förvärva och uppdatera kundens befintliga anläggning eller bygga en helt ny. Sedan levererar vi energi i den omfattning som behövs och när den behövs, säger Stefan Johnsson.

Nevels svenska industrikunder får för närvarande fossilfri energi till ett stabilt och förutsägbart pris. Svängningar i olje- och gaspriser påverkar inte leveransen alls. Nevel strävar efter en lokal bränsleförsörjning i så hög grad som möjligt. 

– Utöver att enbart leverera energi försöker vi hela tiden utnyttja spillvärme och andra restprodukter som uppstår i kundens egen produktion. Vi strävar alltid efter att bygga ett så hållbart och cirkulärt energisystem som möjligt. 

Nevel erbjuder även den mest sofistikerade digitala plattformen i branschen, där data från olika anläggningar sammanställs och jämförs. Utifrån detta tas beslut om exempelvis mängden bränsle, blandningen och syrgasnivån vilket också påverkar kostnader och utsläpp.

– I stället för att ha lokal övervakning på mindre anläggningar så kan vi styra och övervaka dem centralt.

Energins andel av de totala kostnaderna har för många industrier inte varit särskilt betydande tidigare. I dag har situationen förändrats radikalt och vissa företag måste antingen höja priserna eller minska produktionen. 

– Därför är det smart att dra nytta av de synergieffekter som uppstår tack vare de energianläggningar och nät vi driver. Företag bör betala för energin som en tjänst. Det är oftast billigare och definitivt smidigare.

Att ställa om till hållbarare produktion gynnar inte bara miljön utan också affärerna.

– Forskningen är tydlig. Hållbara företag har lojalare kunder och bättre företagskultur.

 

Om Nevel:

Nevel är ett infrastrukturföretag som erbjuder framtidssäkra industriella och kommunala lösningar. Nevel driver mer än 130 energiproduktionsanläggningar samt över 40 fjärrvärmenät. Företagets årliga omsättning är 100 miljoner euro. Nevel sysselsätter 150 experter i Sverige, Finland och Estland. Nevel ägs av Ardian, ett världsledande privatägt investeringshus med tillgångar på 100 miljarder USD under förvaltning eller rådgivning i Europa, Amerika och Asien.

 

Läs mer om Nevel och deras industriella infrastrukturlösningar! 

Läs mer om Nevel här!

 

Mer från Nevel AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nevel AB och ej en artikel av Dagens industri

Stockholmsbörsen öppnar uppåt – Storskogen stiger

Stockholmsbörsen inledde torsdagen med stigande index. 

Efter ett par minuters handel var Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index upp 0,7 procent medan storbolagsindexet OMXS30 stiger 0,7 procent. 

Pareto Securities har sänkt sin rekommendation för verkstadsbolaget Atlas Copco från köp till behåll. Riktkursen skruvas samtidigt ned från 140 till 120 kronor. A-aktien stiger 1,3 procent i torsdagens inledande handel. 

Bolagsgruppen Storskogen har köpt företaget Cutrin Norge som för räkenskapsåret 2021 hade en omsättning på 192 miljoner och ett ebita-resultat om 27 miljoner norska kronor. Det uppköpta företaget uppges distribuera professionella hårvårdsprodukter och är en exklusiv norsk distributör av varumärken som Cutrin, Moroccanoil, REF, Paul Mitchell och Special 1. Aktien stiger 2,8 procent. 

Scandinavian Biogas Fuels genomför en riktad nyemission på 326 miljoner kronor. Teckningskursen landade på 25 kronor per aktie vilket motsvarar en premie på drygt 60 procent jämfört med onsdagens stängningskurs på 15,44 kronor. I samband med den riktade emissionen kommer storägaren Trønderenergis/Aneos ägande överstiga 30 procent och bolaget avser därmed att lägga ett budpliktsbud på 15,45 kronor. Aktien rusar 37 procent i den inledande handeln. 

Sportboksleverantören Kambi meddelade på onsdagskvällen att bolaget har avtalat med Penn Entertainment avseende överföring av online-sportboken till Penns egna plattform. Kambi kommer få en engångsbetalning på 12,5 miljoner dollar samt 15 miljoner dollar för överföringstjänster. Aktien backar 0,3 procent i den inledande handeln. 

Texten uppdateras. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera