ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Astra Zeneca-vd:n: Flera produkter kan bli blockbusters

Astra Zeneca är i en fas där bolaget fokuserar hårt på sina produktlanseringar. De närmaste sex åren avser bolaget växa sina lanserade produkter där ett flertal läkemedelsprodukter har potential att bli en så kallad blockbuster (försäljning på över 1 miljard dollar).

Det sade vd Pascal Soriot på en telefonkonferens angående en fråga om bolaget är i fas med att leverera på sina tillväxtmål.

Astra Zeneca har som målsättning att öka försäljningen med en låg ensiffrig tillväxt för helåret. På längre sikt, från 2023 och framåt är målsättningen att nå en årlig omsättning på över 45 miljarder dollar som med dagens valutakurser motsvarar ungefär 40-41 miljarder dollar något som Pascal Soriot upprepade under telefonkonferensen. 

I tillägg nämnde vd:n att Astra Zeneca nu har lämnat fasen där en återuppbyggnad av bolagets projektportfölj har skett och nu gått in i en kommersialiseringsfas med den nya produkterna. 

Därefter ska bolaget i en tredje fas fokusera på att omvandla produktförsäljningen till vinster. 

En produkt som Pascal Soriot nämnde som potentiell storsäljare var cancerprodukten Tagrisso som har utvecklats betydligt bättre än vad bolaget själva väntat sig.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies