ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Dagens vinnare och förlorare

Astra Zeneca upp i börstoppen efter helomvändning

Stockholmsbörsen visar styrka på måndagseftermiddagen med uppgångar på strax under 0,9 procent. Efter lunch har bankfrossan gjort sig gällande igen – samtidigt som förmiddagens OMXS30-jumbo vänt upp till toppen.

Vinnare:

Astra Zeneca handlades ner med som minus 0,7 procent i morse och noterades som sämst presterande OMXS30-bolag. Vid klockan 15.35 är situationen den omvända och bolaget toppar istället indexet med en dagsuppgång på 2,0 procent. Bolaget har inte släppt några rapporterade nyheter under dagen.

Alfa Laval fortsätter att gå starkt med en uppgång på 1,9 procent. Bolaget rapporterade i morse en order för leverans av värmeåtervinningssystem till en kraftanläggning i Västafrika. Ordern har ett värde av cirka 60 miljoner kronor.

Dometic stiger 4,8 procent på statistik från USA, där Recreation Vehicle Industry Association, RVIA rapporterar att leveranserna av fritidsfordon (husvagnar och husbilar) på den amerikanska marknaden sjönk på årsbasis under oktober men visade upp förbättringar mot september.

Orexo stärks med 1,1 procent efter nyheten att amerikanska konkurrenten Adamis Pharmaceuticals meddelat att myndigheten FDA har nekat bolagets ansökan för Zimhi, en injicerbar naloxone-produkt för behandling av opioidöverdos.

Millicom stiger med 2,5 procent efter att Di:s Richard Bråse sett köpläge och en potentiell 40-procentig uppgång i aktien. Aktien handlas under stor omsättning på måndagsförmiddagen och är Stockholmsbörsen näst mest omsatt aktie.

Förlorare:

SEB och Swedbank handlas ner med 0,9 respektive 0,4 procent. Direkt skriver på Twitter att man fått bekräftat att även denna veckas Uppdrag granskning-program ska handla om en granskning av penningtvätt i Baltikum.

Odd Molly handlas ner efter förra veckans fastighet- och e-handelsrealterade nyheter som fick aktien att rusa. På måndagen säger ordföranden i en intervju att bolaget är reda att investera mer i fastigheter om tillfälle ges. 

Oscar Properties tappar 1,8 procent sedan det framkommit att bolaget missade deadline för att betala räkningen på 592 miljoner till Stockholms stad för Gasklockanprojektet.

Husqvarna har vänt till minus efter att tidigare under dagen ha handlats på plus i spåren av ett nytt sparprogram för att bättra lönsamheten. På eftermiddagen tappar aktien 0,6 procent.

Nent handlas ner med 2,8 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer