1515
Annons

Asienbörserna fortsätter att stiga

Foto:Kin Cheung

Världen håller andan inför maktöverlämnandet i USA och på de asiatiska börserna innebar det en uppgång.

Ny kraftig uppgång på Wall Street – Twitter rusade på nytt Musk-bud

De amerikanska börserna steg återigen kraftigt på tisdagskvällen. Veckan har nu inletts med den kraftigaste tvådagarsuppgången på två och ett halvt år.

Det var fortsatt positiva tongångar på Wall Street på tisdagskvällen där de ledande indexen steg kraftigt för andra dagen i rad. Vid stängning var breda S&P 500-indexet på plus 3,1 procent medan Dow Jones industriindex steg 2,8 procent. Tekniktunga Nasdaq lyfte 3,3 procent.

Med måndagens uppgångar i åtanke har S&P 500 stigit med runt 5,5 procent de två senaste handelsdagarna. Det är den kraftigaste tvådagarsuppgången sedan mars 2020, skriver CNBC.

”Med sentimentet mot aktier som redan är mycket svagt, är periodiska återhämtningar att förvänta sig”, säger Mark Haefele, investeringschef på UBS, till CNBC.

Twitter rusade med drygt 22 procent efter att Elon Musk återigen ångrat sig om att lägga ett bud på bolaget. Elon Musks bud är på 54,20 dollar per aktie vilket är i linje med det erbjudande han kom med i våras. Det värderar bolaget till 44 miljarder dollar, motsvarande nästan 480 miljarder kronor i dagens växelkurs. Twitter handlades för 52 dollar per aktie vid stängning.

Elon Musk vållade stor uppmärksamhet i våras när han la ett bud på Twitter för att sedan ändra sig. Han hävdade bland annat att Twitter inte har gett ut korrekt information om antalet spam- och fejkade konton på plattformen. Twitter, som accepterat det ursprungliga budet, har inte velat acceptera tillbakadragandet och har därför stämt elbilsmiljardären.

Samtliga 30 storbolag inom Dow Jones stängde på grönt. Bäst gick flygplanstillverkaren Boeing som lyfte nästan 6 procent, men även storbankerna Goldman Sachs och JP Morgan steg kraftigt.

Även reseaktier hörde till de stora vinnarna i dag. Kryssningstrion Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line och Carnival steg alla runt 15 procent medan flygbolagen American Airlines och United Airlines steg runt 8 procent.

Bland de stora teknikbolagen steg Apple 2,6 procent, Alphabet 3,0 procent och Microsoft 3,4 procent. Amazon, som har infört ett anställningsstopp, lyfte 4,5 procent.

Biltillverkaren General Motors, GM, steg nästan 9 procent efter att ha ökat försäljningen med 24 procent under det tredje kvartalet jämfört med året innan. Konkurrenten Ford, som också kom med nya siffror, steg nästan 8 procent.

Riskkapitalbolaget Baring Private Equity, som håller på att köpas upp av EQT, är i samtal om att lägga att bud på it-tjänstebolaget DXC Technology, enligt uppgifter till Bloomberg. DXC Technology-aktien steg med drygt 5 procent.

Elfordonstillverkaren Rivian steg 14 procent. Bolaget lyckades öka produktionen med 67 procent under det tredje kvartalet, från det andra kvartalet. Rivian meddelade också att det är på god väg att nå sina produktionsmål för helåret. I samma sektor steg Polestar, med Volvo Cars som delägare, 16 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera