ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Arwidsro kräver extra bolagsstämma i Oasmia

Arwidsro menar att beslutet av Oasmias styrelse att ställa in den extra bolagsstämma som skulle ha ägt rum den 25 januari, utgör en överträdelse av aktiebolagslagen, och kommer därför att begära att Bolagsverket omgående kallar till en ny extra bolagsstämma.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Tidigare på måndagen meddelade Oasmias styrelse i ett pressmeddelande att den beslutat att ställa in den extra bolagsstämma som Per Arwidsson och Arwidsro hade begärt i egenskap av ägare av mer än 10 procent av rösterna i bolaget.

"Det är anmärkningsvärt att ett börsnoterat bolag så flagrant struntar i gällande regelverk. Detta innebär olyckligtvis en fördröjning, men Arwidsro fortsätter verka för att det tillsätts en oberoende styrelse som kan arbeta för alla aktieägares bästa och se till att Oasmia blir ett framgångsrikt företag", skriver Arwidsros vd Peter Zonabend i pressmeddelandet.

Oasmias aktie backade över 6 procent på börsen under måndagens handel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer