ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Arbetslösheten stiger i Storbritannien

Antalet arbetslösa i Storbritannien steg med 38.000 personer i juni, enligt säsongsjusterad statistik. Arbetslösheten enligt ILO-standard uppgick till 3,8 procent under tremånadersperioden till och med maj.

Analytikerna hade räknat med en arbetslöshet på 3,8 procent, enligt Reuters.

I maj ökade antalet arbetslösa med reviderade 24.500 personer (+23.200). Arbetslösheten under tremånadersperioden till och med mars var oreviderade 3,8 procent.

Antalet sysselsatta steg med 28.000 personer under tremånadersperioden till och med maj. Väntat var +45.000.

Lönerna steg 3,6 procent under tremånadersperioden till och med maj (exklusive bonusutbetalningar), jämfört med samma period ett år tidigare. Analytiker hade räknat med en ökning på 3,5 procent. Under tremånadersperioden fram till april ökade lönerna med oreviderade 3,4 procent.

Inklusive bonusutbetalningar uppgick löneökningarna till 3,4 procent, att jämföra med förväntningar om en ökning med 3,1 procent och reviderade 3,2 procent förra månaden (+3,1).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer