ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Apple-leverantör räddas från konkurs

  • Det är Apples övergång till oled-skärmar som orsakat problemen för Japan Display. Foto: Richard Drew/AP

Japan Display kommer att få ett räddningspaket på 52,2 miljarder yen, motsvarande 4,5 miljarder kronor, från kinesiska Harvest Fund Management och en storkund. Det meddelade företaget på fredagen, rapporterar Nikkei Asian Review.

Storkunden tros vara Apple som går in med 100 miljoner dollar, motsvarande 926 miljoner kronor. Japan Display får mer än hälften av sina intäkter från Apples Iphone.

Samtidigt är räddningsbeloppet långt under Japan Displays planerade upp emot 80 miljarder yen.

Två taiwanesiska bolag har dragit sig ur medan Hongkong-baserade Oasis Management inte har bekräftat sin investering på 16 miljarder yen. Om denna blir av höjs slutsumman till 68,3 miljarder yen.

Japan Display dras med likviditetsbrist på grund av en svag efterfrågan och Apples övergång till oled-paneler. Bolaget, som är specialiserat inom lcd-paneler, kämpar också med en återbetalning på 1,5 miljarder dollar till Apple för en ny fabrik.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer