ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Antalet sålda bostäder upp något sedan andra kvartalet hos rapportbolagen

Bland bostadsutvecklarna som lämnat rapport för det tredje kvartalet är både andelen sålda och byggstartade bostäder fortfarande tydligt ned jämfört med 2017. Men läget har bättrats sedan andra kvartalet enligt en sammanställning från nyhetsbyrån Direkt.

De bostadsutvecklare som hittills släppt sina rapporter för det tredje kvartalet redovisar en nedgång i antalet sålda bostäder från motsvarande kvartal i fjol, om än mindre än tidigare under året, och en uppgång från det andra kvartalet.

För de noterade byggbolag som hittills redovisat har försäljningen i Sverige sjunkit 28 procent från det tredje kvartalet 2017, men från det andra kvartalet i år syns en ökning med 9 procent.

Vad gäller antalet byggstartade bostäder har de fallit med 45 procent från det tredje kvartalet i fjol och stigit med 1 procent från det andra kvartalet.

När det gäller sålda bostäder levererade Bonava störst ökning i kvartalstakt under det tredje kvartalet, upp 116 procent. Totalt har antalet sålda bostäder ökat 9 procent i kvartalstakt för de bostadsbyggare som rapporterat för det tredje kvartalet. I årstakt är antalet sålda bostäder fortfarande ned 28 procent.

Bonava är också den enda av de bostadsutvecklare som hittills rapporterat för det tredje kvartalet som ökat antalet produktionsstartade bostäder jämfört med andra kvartalet.

I årstakt är antalet produktionsstartade bostäder fortfarande ned 57 procentför Bonava Sverige. För samtliga bolag som nu lämnat rapport är samma siffra 45 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies