ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Penningtvättshärvan

Anställdes efter skandalen – nu säger utredningschefen upp sig

  • I oktober stängde Danske Bank ner sin verksamhet i Estland. Foto: Peti Kollanyi

Jens Madsen anställdes som utredningschef av Danske Bank i spåren av penningtvättskandalen i Estland. Nu skriver han på Linkedin att hans tid på den skandalomsusade banken är över. 

Den tidigare chefen för den danska polisens underrättelsetjänst kom till Danske Bank 2017. 

”Jag kom till banken med två mål i åtanke: Dels för att samordna den estniska filialen men samtidigt för att påbörja en internutredning i Danske Bank”, skriver Jens Madsen på sin LinkedIn, enligt danska BT, och fortsätter: 

”Med ett starkt stöd och dedikation från mitt team och från intressenter både på och utanför banken menar jag att det har skett fina framsteg inom båda målsättningarna, och jag är stolt över resultaten”. 

Anställningen av Jens Madsen var ett av flera steg banken vidtog efter att det uppdagades att banken gjort sig skyldig till penningtvätt i Estland. Han anställdes som chef för att intern arbetsgrupp med uppgift att granska kunder och transaktioner i bankens filial i Estland. 

Den 1 oktober 2019 stängde banken officiellt sin verksamhet i Estland.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer