1515
Annons

Anställda på Bolidens zinksmältverk i strejk

Foto:Simon Eliasson

Medlingsförsöken mellan arbetsgivarorganisationen Norsk Industri och fackföreningen Industri Energi avslutades i konflikt på lördagskvällen. Från och med måndag tas industriarbetare, bland annat på Bolidens zinksmältverk i Odda ut i strejk.

Munters går mot strömmen – faller efter reksänkning

Foto:Janerik Henriksson/TT

Avfuktningsbolaget Munters faller på börsen efter att ABG Sundal Collier satt en säljstämpel på aktien. 

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Munters till sälj från behåll men höjer samtidigt riktkursen till 70 kronor från 60 kronor. Det framgår av en analys.

Under onsdagen rapporterades det att Carnegie, som har en köprekommendation på aktien, har skruvat upp riktkursen till 93 kronor från tidigare 70 kronor.

Strax före klockan 10 på torsdagen backar aktien cirka 3 procent och byter händer för 78,5 kronor. Även på onsdagen föll aktien och stängde ned 4 procent.

Munters hör till aktierna som gått mot strömmen i år och har stigit drygt 12 procent sedan årsskiftet medan börsens breda OMXSPI-index backar över 21 procent.

Största ägare i Munters är familjen Wallenbergs investmentbolag FAM som äger 28,0 procent av kapitalet och rösterna i bolaget.

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera