ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ansågs som vd-kandidat – nu lämnar han schweiziska krisbolaget

Den problemtyngda schweiziska kapitalförvaltaren Gam Holdings investeringschef är det senaste huvudet att rulla i efterdyningarna till den kris som sedan sommaren 2018 skakat det tidigare ansedda bolaget, skriver Financial Times.

Investeringschefen Matthew Beeley ansågs vara en stark kandidat till att ta över rodret för Gam, som förvaltar motsvarande närmare 1.300 miljarder kronor. Men i somras tog istället tidigare Blackrock-chefen Peter Sanderson över som koncernchef.

Bakgrunden till Gams akuta kris, som bland annat lett till att aktien tappat 85 procent av sitt värde på Zürich-börsen, är att det upptäcktes att den tidigare stjärnförvaltaren Tim Haywood ”kraftigt överträtt sina befogenheter”, enligt Gam. Detta fick till följd att fonden som han förvaltade, Absolute Return Bond Fund, frystes och likviderades i somras.

Bolaget förvaltar kapital både under eget namn och för andra institutioners räkning.

I maj blev det känt att finansmannen George Soros gått in i Gam med en andel på 3 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer