ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ännu en tung rapportdag sänkte Stockholmsbörsen

  • Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Rapporterande storbolag som Nordea och Essity tyngde Stockholmsbörsen som går mot en stängning neråt på torsdagen. Det är tredje dagen i rad som börsen slutar på minus i rapportfloden.

Breda OMXSPI noterades till minus 0,9 procent och storbolagsindex OMXS30 föll tillbaka 1,3 procent. 

Bland de rapporterande storbolagen hade Essity och Nordea det tyngst med nedgångar på 7,1 respektive 6,3 procent. Nordea som slutade på 65,12 kronor handlas på den lägsta nivån sedan januari 2013.

Även Alfa Laval och Sandvik, som rapportföll på onsdagen, hade det fortsatt tungt och handlades ner med 4,2 och 2,6 procent.

En lindrigare resa, men alltjämt neråt, hade Volvo som backade 2,2 procent.

I andra änden av storbolagsindex rekylerade Ericsson upp efter gårdagens jätteras på nära 12 procent. Aktien slutade 2,7 procent upp.

Programvarubolaget Enea björd på en rapportrökare och klättrade över 16,3 procent. Även fukthanteringsbolaget Munters ägare hade anledning att dra på smilbanden sedan aktien stärkts med modiga 14,1 procent. 

Industrihandelskoncernen Indutrade rapportrasade med 11,2 procent.

Forskningsbolaget Medivir föll brant med runt 4 procent sedan Di kunnat berätta att hedgefonden Gladiator dumpat sitt innehav i bolaget. Aktien återhämtade sig en aning och slutade ner 2,1 procent.

Spotlightnoterade Hamlet Pharma, som är upp med 362 procent hittills i år, rusade med över 67 procent sedan bolaget presenterat positiva resultat i en studie för behandling av cancer i urinblåsan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer