ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Anhållen i Starbreezehärva släppt

Den höga chef på Starbreeze som greps i onsdags har nu släppts på fri fot, uppger Ekobrottsmyndigheten på Twitter.

Misstankarna om grovt insiderbrott kvarstår dock.

I onsdags genomförde Ekobrottsmyndigheten, EBM, flera tillslag med anledning av en utredning om misstänkt grovt insiderbrott i spelbolaget Starbreeze. EBM slog bland annat till mot företagets huvudkontor på Regeringsgatan i centrala Stockholm.

I samband med tillslagen greps en hög chef på Starbreeze som misstänkt för grovt insiderbrott. Mannen anhölls senare, men på fredagen släpptes han på fri fot, uppger EBM på Twitter.

"Chefsåklagare Thomas Langrot har nyss beslutat att släppa den person som varit anhållen sedan i onsdags. Brottsmisstankarna gällande grovt insiderbrott kvarstår", skriver EBM.

Chefsåklagare Thomas Langrot, som leder utredningen, bekräftar för Di att han har beslutat att häva anhållandet. Skälet till att mannen inte begärs häktad är att han inte längre bedöms kunna påverka utredningen, uppger Thomas Langrot för Di.

Di har sedan i onsdags försökt komma i kontakt med den misstänkte mannens försvarsadvokat, men utan att lyckas. Di har även sökt den misstänkte mannen.

EBM:s utredning kretsar enligt Di:s uppgifter kring de aktieförsäljningar som gjordes i mitten av november avseende två dåvarande toppchefers innehav: storägaren Bo Andersson Klint, som i måndags avgick som vd, samt den avgående finanschefen Sebastian Ahlskog.

Enligt Di:s källor finns det i nuläget två misstänkta i utredningen. EBM har ännu inte gripit den ena, medan den andra nu alltså har släppts på fri fot. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer